Бисквитена торта като за крал

Вдъхновена от узрелите вече малини по пазара, реших, че десерта за уикенда ще бъде малинов. Но понеже времето напоследък не ми е приятел, трябваше да бъде и нещо бързо, семпло, но и завладяващо, като за следобедно кафе с приятелки.

 


Предвид, че и в хладилника от доста време се мъдреха два бели шоколада Lindt и не привличаха вниманието на никой от домашните любимци, също трябваше да влязат в употреба.



Продукти:

2 пакета какаови бисквити – "Закуска"
1 л. прясно мляко
250 гр. захар
125 гр. масло
4 жълтъка
7-8 с.л. брашно
ванилия
150-200 гр. бял шоколад
100 мл. сладкарска сметана

За напояване на бисквитите:

150 мл ароматно еспресо

За украса:

какао
пресни плодове според сезона
пресни листа мента или лимонова маточина



Цялата философия на тортата е в крема.



Начин на приготвяне:

Жълтъците, брашното и 1 ч.ч. от млякото се разбъркват на гладка кашица. Останалото мляко със захарта и ванилията се загрява и по малко се прибавя към яйчената смес. След като се смесят, цялата смес се връща отново на котлона. На слаб огън и при непрекъснато бъркане се вари до много гъст и гладък крем. Отдръпва се от огъня прибавя се маслото/ако млякото ви е домашно може да сложите половината масло, както беше при мен/ и се оставя напълно да се охлади.

Шоколада се разтопява на водна баня, към него се прибавя сметаната и след като изстинат се разбивате на пухкав крем. Двата крема се смесват.



Във форма за торта се редуват пласт бисквити, които за кратко се топват в еспресо (аз използвах разтворимо Jacobs Millicano, ако пък не обичате кафе, топете бисквитите в прясно мляко), покриват се обилно с крем и така докато свършат – при мен се получиха три пласта. Поръсете тортата обилно с хубаво, качествено какао и я сложете да отлежи в хладилник за една нощ. Украсата може да сложите непосредствено преди поднасяне.



Уверявам ви, че със всяка хапка е завладяваща, ще изпитвате върховна наслада и удоволствие!






0 Comments

Ако имате въпроси не се притеснявайте да ги зададете. Ще ви отговорим възможно най-бързо :)